ΓυναίκαΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού Κινδύνουχρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πρόσβασης στην Άγκυρα

Είναι δυνατό να παρακολουθήσετε ταινίες μαζί!

11-16 Ιουνίου 2013

Εμπόδια μπροστά σε θεατές με αναπηρία που δεν μπορούν να πάνε στον κινηματογράφο ή σε φεστιβάλ κινηματογράφου επειδή δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πρόσβασης στην Άγκυρααπογειώνεται.

Φεστιβάλ; Στόχος του είναι να δείξει ότι ακόμη και στον κινηματογράφο, που είναι κλάδος της τέχνης που βασίζεται στην οπτική και ακουστική, όταν γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις, οι θεατές που δεν μπορούν να δουν ή να ακούσουν μπορούν να απολαύσουν την ίδια θέαση με τους άλλους θεατές και να συμβάλουν στην πιο ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής στην κοινωνική ζωή.

Το κοινό με αναπηρία μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του προγράμματος και να συμμετάσχει σε ομιλίες και εργαστήρια μαζί με τα άτομα με αναπηρία. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πρόσβασης στην Άγκυρα Θα ανοίξει τις πόρτες του σε όλους τους κινηματογραφόφιλους μεταξύ 11 και 16 Ιουνίου 2013.

Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών ΠολιτικώνAnkara Accessible Film Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Puruli Culture and Arts υπό την αιγίδα του Τρίτη 11 Ιουνίου απόγευμα Cer ModernΘα ξεκινήσει με την Τελετή Έναρξης στο . Η ταινία έναρξης του φεστιβάλ, ο Rezan Yeşilbaş κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Διαγωνιστικό Ταινιών Μικρού Μήκους του 65ου Φεστιβάλ Καννών. Σιωπηλός Γίνε Ντενγκ (2012) θα είναι μια ταινία μικρού μήκους.

Αγαπητέ μου φίλε

Όλες οι ταινίες συνοδεύονται από ηχητικές περιγραφές, λεπτομερείς υπότιτλους και νοηματική γλώσσα.

Όλες οι ταινίες του Φεστιβάλ θα προβληθούν με ηχητικές περιγραφές, νοηματική γλώσσα και λεπτομερείς υπότιτλους. Το κοινό χωρίς αναπηρία, από την άλλη, θα μπορεί να παρακολουθήσει τις ταινίες με τους πρωτότυπους ήχους τους με τα ακουστικά που θα πάρουν από τα περίπτερα του Φεστιβάλ. Συνεντεύξεις με σκηνοθέτες και κινηματογραφικά συνεργεία στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης με μεταφραστή νοηματικής γλώσσας.

Ηχητική περιγραφή, μετάφραση και εφαρμογή στη νοηματική γλώσσα καθώς και λεπτομερείς υπότιτλοι ταινιών του φεστιβάλ είναι τα πρώτα που λανσάρουν αυτήν την υπηρεσία στην Τουρκία. Σύνδεσμος Περιγραφή ήχου γίνεται από.

Ηχητική περιγραφή είναι η περιγραφή του τόπου, του χρόνου, των χαρακτήρων, των βουβών γεγονότων και των εντυπωσιακών οπτικών στοιχείων, εκτός από τους διαλόγους μιας ταινίας, από εξωτερική φωνή. Με την ηχητική περιγραφή, τα αντικείμενα και τα γεγονότα της ταινίας γίνονται ορατά με λέξεις, ώστε ένας τυφλός να καταλάβει τι συμβαίνει στην ταινία εκείνη τη στιγμή.

Η νοηματική γλώσσα και οι λεπτομερείς υπότιτλοι είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε ειδικά για το κοινό που δεν μπορεί να ακούσει τον ήχο της ταινίας. Στην κάτω δεξιά γωνία της ταινίας, ένας μεταφραστής της νοηματικής γλώσσας μεταφράζει τους διαλόγους και τις φωνές της ταινίας στη νοηματική γλώσσα και ταυτόχρονα αυτοί οι διάλογοι και οι ήχοι παρουσιάζονται στο κοινό με λεπτομερείς υπότιτλους. Έτσι, διασφαλίζεται ότι το κοινό που δεν μπορεί να ακούσει τον ήχο και τους διαλόγους στην ταινία μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία.

Σκοπιά 1α

“Accessible Film Competition” για πρώτη φορά στην Τουρκία

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πρόσβασης στην Άγκυρα Διοργανώνει επίσης εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Τουρκία. Τα καλύτερα δείγματα του πρόσφατου τουρκικού κινηματογράφου θα διαγωνιστούν για τα βραβεία «Ειδικό Βραβείο Κοινού», «Καλύτερης Ταινίας», «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» και «Καλύτερου Σεναρίου». Ανταγωνισμός χωρίς εμπόδιαθα δώσει στο κοινό με ειδικές ανάγκες τον ενθουσιασμό της παρακολούθησης του διαγωνισμού σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου. Χάρη στον Διαγωνισμό Accessible, ο οποίος περιλαμβάνει ταινίες που έχουν βραβευτεί από πολλά εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, το κοινό με ειδικές ανάγκες θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον τρέχοντα τουρκικό κινηματογράφο, ψηφίζοντας για τις ταινίες του διαγωνισμού. Ειδικό Βραβείο ΚοινούΘα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και τα κινηματογραφικά συνεργεία των ταινιών μέσα από συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τις προβολές. Οι ταινίες που θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή θα λάβουν τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου. Διαγωνισμός χωρίς εμπόδια, HalkbankΧορηγείται από την .

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φεστιβάλ;

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πρόσβασης στην Άγκυρα Συγκεντρώνει μια πλούσια συλλογή από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του τουρκικού και παγκόσμιου κινηματογράφου των τελευταίων ετών.

Ταινίες που ευαισθητοποιούν για την αναπηρία Ταινίες Χωρίς Εμπόδιαπου περιλαμβάνει τις πιο επιτυχημένες βραβευμένες ταινίες της τελευταίας τριετίας. Από τον κόσμομε δύο από τις καλύτερες ταινίες του πρόσφατου τουρκικού κινηματογράφου. Τουρκικός κινηματογράφοςαποτελείται από μικρού μήκους ταινίες που έγιναν από νέους σκηνοθέτες. Long Story Short και ειδικά προετοιμασμένο για το μικρό κοινό του φεστιβάλ Για παιδιά ενότητες, ενότητες που απαρτίζουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εργαστήρι κινουμένων σχεδίων για παιδιά

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση για παιδιά. Cer Modern Children’s Workshopθα πραγματοποιηθεί σε Εργαστήριο κινουμένων σχεδίων8 παιδιά με προβλήματα ακοής από την ηλικιακή ομάδα 9-12 ετών θα γνωρίσουν την τέχνη του animation. Η εκδήλωση θα είναι δωρεάν και κατάλληλη για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Για αίτηση και αναλυτικές πληροφορίες [email protected] Μπορείτε να στείλετε ένα e-mail στη διεύθυνση.

Χώροι Φεστιβάλ

Οι προβολές του Φεστιβάλ φιλοξενούνται από τους Κινηματογράφους Cer Modern και Cinemaximum Armada. Όλες οι εκδηλώσεις και οι προβολές ταινιών θα είναι δωρεάν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button