ΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΟικολογία

Υπάρχει μια κολόνα 2.000 ετών μπροστά από το διαμέρισμα!

Αποδείχθηκε ότι οι κολώνες μπροστά από ένα διαμέρισμα στην Αττάλεια είναι της Ρωμαϊκής περιόδου και είναι 2.000 ετών. Σύμφωνα με τα νέα της εφημερίδας Hürriyet, αυτή η κατάσταση προέκυψε με την προσβολή και την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατά του συνταξιούχου καθηγητή ιστορίας της τέχνης Ερτεκίν Καγιά.

Λέγοντας ότι είδε τις κολώνες τυχαία μπροστά από το διαμέρισμα, ο Kaya είπε: «Πήγα και εξέτασα τα αντικείμενα. Και έβγαλα φωτογραφίες αμέσως. Ως αποτέλεσμα της έρευνάς μου, είδα ότι οι κίονες μεταφέρθηκαν από το Kaleiçi εδώ, και στην είσοδο του τριώροφου σπιτιού ήταν γραμμένο το «Αρχοντικό με κολώνες». Έλαβα μάλιστα και επίσημη επιστολή από τον δήμο ότι αυτές οι στήλες δεν περιλαμβάνονταν στο αρχιτεκτονικό έργο». είπε.

Ο Ερτεκίν Καγιά, ο οποίος είπε ότι επικοινώνησε με το Μουσείο της Αττάλειας στη συνέχεια, είπε: «Προσωπικά μίλησα με τον διευθυντή του μουσείου. Έδειξα τις φωτογραφίες. «Δεν έχεις δουλειά; Όταν ειπώθηκε: «Τι κακό σου κάνουν οι στήλες», η έκπληξη και ο θυμός μου αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο. Αλλά δεν παράτησα τον αγώνα. Τράβηξα φωτογραφίες όλων των ιστορικών αξιών που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς εκτός από το Kaleiçi και άλλες περιοχές και τις έστειλα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού». χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του.

Τονίζοντας ότι έμαθε ότι υποβλήθηκε εναντίον του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αποζημίωση ενώ έκανε την απόφασή του, ο Καγιά είπε: «Ο Μουσταφά Αϊντεμίρ, που έστησε αυτές τις κολώνες μπροστά από το σπίτι του, υπέβαλε και αποζημίωση και ποινική δικογραφία εναντίον μου. Είμαι σε δίκη σχεδόν 2 χρόνια. Με την απόφαση που ανακοινώθηκε πριν από 10 μέρες, αθωώθηκα και στις δύο περιπτώσεις. Αλλά αυτοί οι πυλώνες είναι ακόμα εκεί. Αν έδινα αυτόν τον αγώνα στην Ευρώπη, θα έπαιρνα βραβείο. Αλλά στην Τουρκία, σέρνομαι στις δικαστικές αίθουσες». αυτός είπε.

Ο Ερτεκίν Καγιά πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε ότι έλαβε επιστολή από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων πριν από λίγο και ότι του δόθηκε εντολή να μεταφέρει τις στήλες στη Διεύθυνση του Μουσείου της Αττάλειας.

Φωτογραφία: Hurriyet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button