Ταξίδι

Ταξιδιωτικός οδηγός Vientiane | μανία ταξίδιων

βιεντιανή στο Λάος Είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα της χώρας. στην Ασία Λαμβάνοντας υπόψη τις άλλες πρωτεύουσες, μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως μια πολύ ήσυχη πόλη. Στην πόλη σήμερα περίπου. 760 χιλιάδες άτομο ζει. Το Vientiane ιδρύθηκε μεταξύ 11ου και 12ου αιώνα γύρω από τον ποταμό Μεκόνγκ. Η λέξη Vientiane προέρχεται από την ταϊλανδική γλώσσα και η τουρκική σημασία της λέξης είναι “Η πόλη του σκάφους.” Η Βιεντιάν πέρασε υπό γαλλική κυριαρχία το 1893, και όταν η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1949, αποφασίστηκε να γίνει πρωτεύουσα.

Γλώσσα που ομιλείται στη Βιεντιάν Λάο γλώσσα και το νόμισμα που χρησιμοποιείται Λαοτική διάθεση (LAK). 1 kip του Λάος ισοδυναμεί με 0,6 TL. (Οι πληροφορίες για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ενημερώθηκαν τον Μάιο του 2018.)

Κλίμα Βιεντιάν

στη Βιεντιάν υγρό τροπικό κλίμα φαίνεται. στην περιοχή βροχερός Και ξηρή περίοδος Βιώνει δύο εποχές. Ο αέρας παραμένει υγρός όλο το χρόνο. ξηρή περίοδος Νοέμβριος Και Μάρτιος Εμφανίζεται μεταξύ των μηνών και είναι πιθανό να παρατηρήσετε καθαρό ουρανό και ζεστό καιρό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. θερμοκρασίες 20-25 μοίρες γύρω. Αν βρέξει Απριλίου και Οκτωβρίου εμφανίζεται μεταξύ μηνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι πιθανό να δείτε ακραίες θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία είναι συνήθως 30 μοίρες γύρω.

Πώς να φτάσετε στο Vientiane;

Στο κέντρο της πόλης Βιεντιάν 4 χλμ Υπάρχει ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται σε απόσταση, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει απευθείας πτήση από καμία πόλη της Τουρκίας για το Vientiane. Για να φτάσετε στην πόλη Μπανγκόκ, Βιετνάμ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη ή από την Κορέα Πρέπει να πάρετε μια πτήση ανταπόκρισης.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βιεντιάν

Η Βιεντιάν είναι μια πόλη όπου μπορείτε να παρατηρήσετε τον ασιατικό πολιτισμό σε κάθε βήμα. Ίσως το καλύτερο μέρος για να αντανακλά το πνεύμα της πόλης Xieng Khuan επίσης λέγεται πάρκο του Βούδα. Αυτό το πάρκο απέχει 25 χλμ. νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης Vientiane. Υπάρχουν εκατοντάδες ινδουιστικά και βουδιστικά αγάλματα στο πάρκο. Το πάρκο του Βούδα το καθιστά ταυτόχρονα τουριστικό αξιοθέατο και μέρος υψηλής συναισθηματικής αξίας για τους ντόπιους.

Ένα άλλο μέρος που βρίσκεται στο επίκεντρο της έντονης προσοχής των τουριστών είναι Εθνικό Μουσείο του ΛάοςΙ. Το μουσείο ρίχνει φως στην ιστορία της χώρας και βρίσκεται στο Γραφείο του Γαλλικού Κυβερνήτη, το οποίο χτίστηκε κατά τη διάρκεια του γαλλικού αποικισμού. Στο μουσείο, μπορείτε να δείτε τα ερείπια του πολέμου της ανεξαρτησίας της χώρας και να παρακολουθήσετε την ιστορία.

HawPhra Kaewναός Ενώ παλιά ήταν ένα μέρος όπου οι ντόπιοι πήγαιναν για να προσκυνήσουν, σήμερα χρησιμοποιείται ως μουσείο. Στον ναό υπάρχει μια ζωγραφιά του Βούδα 200 ετών. ναός κάθε μέρα της εβδομάδας 08.00-13.00 Και 14.00-18.00 καλωσορίζει τους επισκέπτες του. Είσοδος αμοιβή 5.000 Kip (2018). Επιπλέον, δεκάδες τουριστικά καταστήματα-σουβενίρ γύρω από τον ναό τραβούν πολύ βλέμμα.

Μνημείο Patuxay Είναι ένα από τα σημαντικά κτίρια της πόλης. Αυτό το μνημείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αυτό το μνημείο χτίστηκε στη μνήμη όσων πέθαναν για τη χώρα τους στον πόλεμο της ανεξαρτησίας και η Αμερική συνέβαλε επίσης στην κατασκευή του. Είναι επίσης δυνατό να περπατήσετε γύρω από το μνημείο και να έχετε πανοραμική θέα της πόλης από την κορυφή του. Αυτό είναι το πρωί κάθε μέρα της εβδομάδας. 08.00-18.00 καλωσορίζει τους επισκέπτες του. Εάν το αντίτιμο εισόδου 3000 Kip (2018).

Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία που μπορείτε να δείτε σε όλο το Λάος βρίσκεται στη Βιεντιάν: Ναός Pha That Luang. την ιστορία του ναού 3ος αιώνας εκτιμάται ότι θα βασίζεται. Ο χρυσός που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του ναού είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν αυτό το μέρος ένα ενδιαφέρον μέρος. Ο ναός βρίσκεται περίπου 4 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Αν θέλετε να ψωνίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, υπάρχει και εμπορικό κέντρο στην πόλη. Ταλάτ Σάο, ικανοποιεί τις ανάγκες των ντόπιων και φιλοξενεί ενδιαφέροντα καταστήματα για τους τουρίστες. Εκτός από τα καταστήματα που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, είναι επίσης δυνατό να δείτε πολλά τουριστικά καταστήματα με σουβενίρ.

Ένα άλλο ιστορικό κτίριο της πόλης είναι Αυτό το φράγμα ονομασμένος ναός. Αυτός ο ναός έχει επίσης μεγάλη πνευματική αξία για τους Λάος επειδή πολλά Λάος έχουν επτά κεφάλια, τα οποία πιστεύουν ότι προστάτευσαν τον εαυτό τους από την εισβολή των σιαμαίων στρατών το 1827. του νάγκα πιστεύει ότι ζει εδώ.

Τέλος, υπάρχουν επίσης δύο τζαμιά στη Βιεντιάν, αν και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι βουδιστικό. Μουσουλμανικός πληθυσμός στη χώρα 0,01% των συνθέτει. Η Βιεντιάν είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων στη χώρα. Είναι δυνατό να δείτε κλασικά ισλαμικά μοτίβα και στα δύο αυτά τζαμιά και είναι από τα μέρη που επισκέπτονται μουσουλμάνοι τουρίστες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button