Ταξίδι

Ταξιδιωτικός οδηγός Prizren | μανία ταξίδιων

Prizren-Kosovo_01.jpg

Η ιστορία των οικισμών του Κοσσυφοπεδίου π.Χ. πόλη που χρονολογείται στον 2ο αιώνα Πρίζρενκαταφέρνει ακόμα να βρίσκεται στο επίκεντρο των τουριστών με τις ιστορικές του ομορφιές που μπορεί να διατηρήσει. Πρίζρεν, το διοικητικό κέντρο της περιοχής που έδωσε το όνομά του, Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό περίπου 185 χιλιάδες άτομα.. Οι Αλβανοί αποτελούν την πλειοψηφία αυτού του αριθμού.

Η πόλη βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Κοσσυφοπεδίου και γειτνιάζει με τις χώρες της Αλβανίας και της Μακεδονίας, Είναι χτισμένο στις παρυφές των βουνών Σαρ. Σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία του Το Prizre, το οποίο βρισκόταν υπό ρωμαϊκή, βουλγαρική, σερβική και οθωμανική κυριαρχία, Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, υπήρξε σημαντική πόλη για κάθε πολιτεία. Η οθωμανική κυριαρχία εδώ κράτησε μέχρι το 1912, τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο. Η πόλη, που κατελήφθη από τους Σέρβους κατά τον πόλεμο, II. Καταλήφθηκε από την ιταλική Αλβανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο σοσιαλισμός και τα κομμουνιστικά κινήματα φάνηκαν σε αυτήν την περίοδο. Το Αντιφασιστικό Εθνικό Απελευθερωτικό Συμβούλιο της Γιουγκοσλαβίας (AVNOJ) προσπάθησε να διασφαλίσει ότι το αντιστασιακό κίνημα είχε ένα πολιτικό πρόγραμμα που θα ένωνε όλους τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας. Ωστόσο, η βασιλεία της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ξεκίνησε στο Πρίζρεν.

542927_c1e36ac1bef8ab4d906bbc1acbfac4be_large.jpg

Σημειώθηκε επίσης αξιοσημείωτη μείωση του τουρκικού πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο και το Πρίζρεν λόγω των μεταναστεύσεων που βιώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Η πόλη, η οποία υπέστη ελαφρά ζημιά στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ 1998-1999, πήρε τη θέση της στη νέα αυτή δημοκρατία ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με την ανεξαρτησία που κηρύχθηκε μονομερώς από τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου στις 17 Φεβρουαρίου 2008 και ξεκίνησε μια μεγάλη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Χάρη στις μικρές δομικές ζημιές από όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα, Σήμερα, Αλβανοί, Τούρκοι, Βόσνιοι και Ρωμαίοι ζουν στο Πρίζρεν, το οποίο διατηρεί ακόμα τα ιστορικά του κατάλοιπα. ζουν μαζί.

Διαφημιστικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=p-jxBb–Dy8

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button