Ταξίδι

Ταξιδιωτικός Οδηγός Ποντγκόριτσα | μανία ταξίδιων

Ποντγκόρικο με την αρχιτεκτονική του πλεγμένη σε μορφή πολιτιστικού μωσαϊκού Είναι μια συναρπαστική πόλη.

Στάρα Βάρος

ffc01b88f4b0e4a06b5bdd4ae89f323d.jpg

Η Στάρα Βάρος, η παλαιότερη συνοικία της Ποντγκόριτσα, έχει τυπική οθωμανική αρχιτεκτονική. Υπάρχουν επίσης δύο τζαμιά στη γειτονιά. Ένα από αυτά τα τζαμιά, που και τα δύο είναι της οθωμανικής περιόδου. Doganjska τζαμί τον 15ο αιώνα, Osmanagicτζαμί Χτίστηκε τον 18ο αιώνα.

Παλάτι Πέτροβιτς

Υπάρχει επίσης ένα μουσείο μέσα σε αυτό το παλιό παλάτι. Πιο λαμπερές εκθέσεις πραγματοποιούνται στις γκαλερί στον κάτω όροφο, ενώ εκκεντρικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στον επάνω όροφο.

Καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου

Αυτή η ορθόδοξη εκκλησία βρίσκεται πίσω από το λόφο Gorica Είναι η παλαιότερη εκκλησία της πόλης. αιώνες Εκ των προτέρων διαμονή τοιχογραφίες Είναι πιο ενδιαφέρουσα από τις εικόνες που έγιναν στη μεταγενέστερη περίοδο.

Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Χριστού

Με τον μεγάλο τρούλο, τους λευκούς πέτρινους τοίχους και τους χρυσούς σταυρούς Αυτός ο καθεδρικός ναός σερβικού ορθόδοξου στιλ είναι μια εκπληκτική λεπτομέρεια στον ορίζοντα της πόλης. Αν και η κατασκευή, η οποία ξεκίνησε το 1993, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, μπορείτε ακόμα να μπείτε μέσα. χρυσόςτοιχογραφίες Επιτρέπεται να δείτε.

Άλλα μέρη που πρέπει να δείτε στην Ποντγκόριτσα: Πύργος Ρολογιού, Γέφυρα της Χιλιετίας, Κάστρο Ρίμπνιτσα, άγαλμα Νικόλα, άγαλμα Vladimir Vysockij, παραλίες, Τζαμί Osmanagic, Τζαμί Doganjska, Galerija Centar.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button