Ταξίδι

Ταξιδιωτικός Οδηγός Ζαντάρ | μανία ταξίδιων

zadar-like-croatia.jpg

Το Ζαντάρ, μια ιστορική πόλη της Κροατίας, βρίσκεται στην Αδριατική Θάλασσα. Χωρίζεται από τα νησιά Ugljan και Pasman με το στενό του Zadar. Ο κόλπος μεταξύ της χερσονήσου και της ηπειρωτικής χώρας σχηματίζει ένα φυσικό λιμάνι βαθέων υδάτων.

Το Ζαντάρ, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των τουριστών, ειδικά με το ιστορικό τμήμα της παλιάς πόλης με υπέροχη αρχιτεκτονική, είναι επίσης μια πόλη που προστίθεται συχνά στις ταξιδιωτικές διαδρομές επειδή διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο.

που χτίστηκε από τους Ρωμαίους περπατώντας στα λευκά πέτρινα κτίρια και περπατώντας στα στενά του δρομάκια Είναι απίστευτα απολαυστικό. Η πύλη εισόδου που χτίστηκε από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα και ο ενετικό λιοντάρι μπορεί ακόμα να δει.

IMG_8050.jpg

στο Ζαντάρ Η καλύτερη εποχή για να πάτε είναι τους καλοκαιρινούς μήνες.. Στην πόλη όπου παρατηρείται το μεσογειακό κλίμα, η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 14 βαθμοί και η μέση θερμοκρασία ανεβαίνει στους 23 βαθμούς τον Ιούλιο, τον πιο ζεστό μήνα του χρόνου. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να πάτε το καλοκαίρι είναι τα πανηγύρια. Ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν με τέχνη.

Τα κροατικά είναι η επίσημη γλώσσα που ομιλείται σε όλη τη χώρα και στο Ζαντάρ. Εκτός από αυτό, τα σερβικά, τα σλοβακικά, τα ιταλικά και τα τσέχικα είναι μεταξύ των γλωσσών που ομιλούνται. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός τουριστών έρχεται στην πόλη κάθε χρόνο επιτρέπει στους ντόπιους να βελτιώσουν τον εαυτό τους στα αγγλικά.

Η κύρια πηγή εισοδήματος του Ζαντάρ είναι ο τουρισμός. Εκτός αυτού, στην πόλη πραγματοποιούνται παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες στον τομέα του λιμενικού εμπορίου, της γεωργίας, της αλιείας, της παραγωγής μετάλλων και της χημείας.

Εισαγωγικό βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button