Τεχνολογία – Επιστήμη

Κομψά νέα συστήματα οικιακού κινηματογράφου από τη Samsung

Ένα από τα κορυφαία ονόματα στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, η Samsung προσφέρει νέα συστήματα home cinema που συνδυάζουν ενσωμάτωση Blu-ray και ασύρματη συνδεσιμότητα με ανώτερη ποιότητα ήχου. Αυτά τα συστήματα κινηματογράφου, που θα εμπλουτίσουν την εμπειρία παρακολούθησης άπταιτου περιεχομένου σε 3D, 2D, HD ή άλλες μορφές στο σπίτι, εντυπωσιάζουν επίσης με τις κομψές τους γραμμές.

Τα 4 μοντέλα της Samsung ξεχωρίζουν σε αυτή τη σειρά. Μοναδικό, αρθρωτό σύστημα οικιακού κινηματογράφου Blu-ray σε σχήμα κύβου HT-D7100, σύστημα οικιακού κινηματογράφου 7,1 καναλιών με νέες τεχνολογίες ήχου surround, ηχείο εξαιρετικά υψηλής συχνότητας και ευρυζωνικός ενισχυτής μοντέλο HT-D6730W για πιο φυσικό και πραγματικό ήχο, όλα σε ένα ενσωματωμένο στοιχείο Ο πρώτος δέκτης AV 7,1 καναλιών στον κόσμο HW-D7000 με αναπαραγωγή Blu-ray, προβολή περιεχομένου 3D και πρόσβαση σε υπηρεσίες Διαδικτύου και η HW-D550, η γραμμή ήχου επόμενης γενιάς που παράγει υψηλής ποιότητας ήχο 3D.

Ο Lemi Paksoy, Διευθυντής Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών στη Samsung Electronics Τουρκίας, σε δήλωσή του για τα νέα συστήματα, είπε: «Το 3D έχει κυριαρχήσει στη φαντασία των ανθρώπων. Η νέα μας σειρά συστημάτων οικιακού κινηματογράφου προσφέρει ανώτερες δυνατότητες ήχου για πλήρη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου και 3D ψυχαγωγίας. «Η Samsung συνεχίζει να σχεδιάζει καινοτόμα προϊόντα για κάθε τρόπο ζωής».

Σχεδιασμός σε σχήμα κύβου σε συστήματα οικιακού κινηματογράφου

Φέρνοντας την εμπειρία του τρισδιάστατου κινηματογράφου στα σπίτια, το καινοτόμο σύστημα οικιακού κινηματογράφου HT-D7100 3D Samsung HT-D7100 3D Blu-ray έχει μοναδικό, αρθρωτό σχεδιασμό σε σχήμα κύβου. Το μοντέλο υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο HD 1080p τόσο για μορφή Blu-ray όσο και για τυπική μορφή DVD. Μετατρέπει επίσης παλιό περιεχόμενο χωρίς δυνατότητα HD σε μορφή που μπορεί να αναπαραχθεί σε πλήρη ανάλυση 1080p. Το HT-D7100 διαθέτει επίσης έναν ισχυρό επεξεργαστή βίντεο για τη μετατροπή περιεχομένου 2D σε 3D.

Το μοντέλο HT-D7100, το οποίο τιμήθηκε με το Τιμητικό Βραβείο Καινοτόμου Σχεδιασμού και Μηχανικής της Διεθνούς Έκθεσης Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών CES, διαθέτει δορυφορικά ηχεία με διακριτικό, μεταλλικό ρετρό σχέδιο. Κάθε κομμάτι που απαρτίζει το σύστημα τραβάει την προσοχή καθώς είναι αρκετά μικρό για να τοποθετηθεί σε ξεχωριστή βιβλιοθήκη. Αυτό καθιστά αυτό το σύστημα ιδιαίτερα ιδανικό για όσους έχουν στενούς χώρους διαβίωσης και αναζητούν ισχυρή έξοδο ήχου (110 watt). Επιπλέον, το προϊόν περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης βίντεο HD και ένα ασύρματο υπογούφερ που επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέξουν την καλύτερη διαμόρφωση οικιακού κινηματογράφου για το δωμάτιο στο οποίο σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν το σύστημα.

Ο κύριος δέκτης διαθέτει δυνατότητα Wi-Fi για ενσωματωμένη ασύρματη πρόσβαση στο internet. Με σύνδεση Wi-Fi, είναι δυνατή η πρόσβαση σε διαδραστικό περιεχόμενο που βασίζεται στον ιστό μέσω των Εφαρμογών Samsung. Ο δέκτης διαθέτει επίσης το AllShare™, το οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να συγχρονίζουν ασύρματα όλες τις ψηφιακές συσκευές τους, ώστε να μπορούν να μεταδίδουν τραγούδια, ταινίες και φωτογραφίες απευθείας από τον υπολογιστή, την κάμερα και τη φορητή συσκευή τους με πιστοποίηση DLNA στην τηλεόρασή τους ευρείας οθόνης.

Το σύστημα HT-D7100 διαθέτει υποστήριξη για πολλές κορυφαίες μορφές ήχου, όπως Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio. Εκτός από αυτή τη δυνατότητα, το σύστημα περιλαμβάνει επίσης μια προηγμένη ενσωματωμένη γεννήτρια εφέ DPS, που ονομάζεται 3D Audio, η οποία δημιουργεί μια καθηλωτική εμπειρία ήχου κατά την παρακολούθηση περιεχομένου 3D και δημιουργεί κινούμενους ήχους με εικόνες 3D. Με την προηγμένη τεχνολογία Crystal Sound Plus της Samsung, το HT-D7100 παράγει ακριβή ήχο που προστατεύει τον ακροατή και τον εξοπλισμό από σήματα παρεμβολών και πιθανή ζημιά από αιχμές ήχου.

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου 7.1 καναλιών που προσφέρει περισσότερους φυσικούς και ρεαλιστικούς ήχους

Μια άλλη σειρά που βραβεύτηκε με το Βραβείο Καινοτομίας και Σχεδίασης CES, η Samsung HT-D6730 περιλαμβάνει Hi-fi (εξαγωγή ήχου στην πιο φυσική του κατάσταση). Το μοντέλο συνδυάζει την πλήρη αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray 1080p HD της HT-D7100 και προβολή περιεχομένου 3D σε ένα ισχυρό σύστημα οικιακού κινηματογράφου 7,1 καναλιών 1.300 W. Η ευρυζωνική σύνδεση αυξάνει την ένταση του ενισχυτή στα 50 kHZ. Αυτό το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από τους τυπικούς ενισχυτές οικιακού κινηματογράφου. Σε συνδυασμό με το περιλαμβανόμενο ηχείο σούπερ υψηλής συχνότητας, αυτή η δυνατότητα προσφέρει στον χρήστη μια πολύ πιο ρεαλιστική και φυσική εμπειρία ήχου σε μορφή 2D και 3D.

Το HT-D6730W υποστηρίζει φορμά HD όπως Dolby Digital Plus, Dolby True HD και DTS-HD Master Audio, καθώς και την τεχνολογία Crystal Sound Plus και 3D Audio της Samsung. Το HT-D6730W είναι το πρώτο σύστημα home theater της Samsung με προηγμένο κατακόρυφο ήχο Surround. Τα επιτοίχια ηχεία στεγάζονται σε κάθετο περίβλημα για απέριττη εμφάνιση.

Το HT-D6730W διαθέτει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Wi-Fi. Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα, οι συσκευές μπορούν να συγχρονιστούν ασύρματα με το AllShare και να ληφθούν ενημερώσεις υλικολογισμικού, καθώς και περιεχόμενο που βασίζεται στον ιστό χρησιμοποιώντας το Samsung Apps. Διαθέτει επίσης ασύρματα πίσω ηχεία που του επιτρέπουν να ρυθμίζεται ασύρματα και ασύρματα στην αίθουσα παρακολούθησης. Επιπλέον, η βάση σύνδεσης iPod/iPhone με άδεια της Apple παρέχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε μουσική, ταινίες και άλλα αρχεία πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα στο iTunes.

Σχεδιασμένο για να συμπληρώνει την κομψή σειρά HDTV της Samsung, το HT-D6730W συνδυάζεται εύκολα με άλλα διακοσμητικά στοιχεία του δωματίου στο οποίο είναι εγκατεστημένο, με το μεταμεσονύχτιο μαύρο χρώμα, τις γυαλιστερές γυαλιστερές γραμμές και τις κομψές γραμμές. Το σύστημα αποτελείται από οκτώ ηχεία: ένα μεγάλο ηχείο κεντρικού καναλιού για καθαρό διάλογο, ένα μεγάλο αλλά διακριτικό ασύρματο υπογούφερ, δύο κάθετα ηχεία εξαιρετικά υψηλής συχνότητας και τέσσερα ηχεία surround. Τα ηχεία λειτουργούν χωρίς γρίλια για καθαρότερο ήχο, δίνοντάς του μια ρετρό εμφάνιση.

Ο πρώτος ενσωματωμένος δέκτης Blu-Ray 7.1 AV στον κόσμο με συνδεσιμότητα στο Internet Σχεδιασμένος για να προσφέρει μια αληθινή εμπειρία κινηματογράφου στο σπίτι, ο δέκτης Blu-ray AV της Samsung HW-D7000 διαθέτει αναπαραγωγή 3D Blu-ray και πρόσβαση σε υπηρεσίες που βασίζονται στο Διαδίκτυο σε ένα ενσωματωμένο στοιχείο . Είναι ο πρώτος δέκτης AV 7,1 καναλιών στον κόσμο. Το HW-D7000 μπορεί να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω των Εφαρμογών Samsung και να αναπαράγει ταινίες και μουσική από περιεχόμενο που βασίζεται στο web, όπως το Daily Motion και το Youtube. Με την ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi και τη συμβατότητα DLNA, βοηθά τους καταναλωτές να μοιράζονται περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών που διαθέτουν άδεια χρήσης.

Η σχεδίαση του HW-D7000 διαθέτει βουρτσισμένες μεταλλικές γραμμές και ένα γυαλιστερό πλαίσιο στο εσωτερικό που κρύβει το ενσωματωμένο ένθετο δίσκου Blu-ray. Όταν ανοίξει το κάλυμμα Blu-ray, η οθόνη μετακινείται προς τα κάτω και η υποδοχή του δίσκου είναι εκτεθειμένη. Έχοντας μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση, η οθόνη αφής επιτρέπει στον χρήστη να πλοηγηθεί στο σύστημα με ένα ελαφρύ άγγιγμα των εικονιδίων στην οθόνη. Το μοντέλο προσφέρεται με ένα μόνο τηλεχειριστήριο που ελέγχει τον δέκτη και το Blu-ray.

Εξοπλισμένο με ενισχυτή ποιότητας hi-fi 7,1 καναλιών, το HW-D7000 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα ηχεία hi-fi που διατίθενται στην αγορά. Οι ακροδέκτες των ηχείων μπορούν να συνδεθούν με μεγαλύτερα ηχεία με παξιμάδια καλωδίου. Ο δέκτης AV υποστηρίζει Dolby TrueHD και DTS HD Master Audio για ήχο surround υψηλότερης ποιότητας. Ο δέκτης περιλαμβάνει Dolby Pro Logic IIz, τον πιο πρόσφατο αποκωδικοποιητή surround, ο οποίος δημιουργεί ένα επιπλέον κανάλι ενίσχυσης για μια περαιτέρω εμπειρία ήχου.

Για να προσφέρει μια εμπειρία 3D ψυχαγωγίας, το HW-D7000 διαθέτει 120 watt/κανάλι 3D Audio. Αυτή η δυνατότητα είναι αρκετά ισχυρή για να μετατρέψει το δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο το σύστημα σε κινηματογράφο. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης τεχνολογία 3D ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν την παρακολούθηση ταινιών 3D σε οποιαδήποτε τηλεόραση 3D.

Το HW-D7000 διαθέτει τέσσερις εισόδους HDMI που επιτρέπουν στους χρήστες να οργανώνουν εύκολα τις συσκευές τους με το Anynet (HDMI-CEC). Το μοντέλο περιλαμβάνει επίσης τρισδιάστατη μετάδοση βίντεο και λειτουργία ARC. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να μεταδίδουν ήχο από την τηλεόρασή τους πίσω στον δέκτη χρησιμοποιώντας ένα μόνο καλώδιο HDMI.

Soundbar επόμενης γενιάς

Σχεδιασμένη για καταναλωτές που θέλουν να ανανεώσουν τις παλιές διαμορφώσεις του οικιακού κινηματογράφου τους με μία απλή λύση, η νέα ηχομπάρα HW-D550 της Samsung προσφέρει υψηλής ποιότητας λειτουργίες ήχου 3D που ταιριάζουν με την ποιότητα 3D HDTV. Μια προηγμένη, ενσωματωμένη γεννήτρια εφέ DPS, που ονομάζεται Λειτουργία βάθους ήχου 3D, συγχρονίζεται με βίντεο 3D για να δημιουργήσει ήχο ποιότητας 3D χωρίς την ανάγκη πρόσθετων δορυφορικών ηχείων. Το μοντέλο περιλαμβάνει επίσης τις τεχνολογίες Crystal Sound Plus της Samsung.

Το μοντέλο HW-D550 της Samsung, που τραβά την προσοχή με το λεπτό, κομψό, ασημί σχεδιασμό, την εύκολη διαμόρφωση, τις ευέλικτες θύρες HDMI, την προηγμένη τεχνολογία βελτίωσης ήχου και το ασύρματο υπογούφερ, εξαλείφει τα στοιχεία που δημιουργούν οπτική ρύπανση χάρη στα καλώδια σύνδεσης που συγκεντρώνονται στο πίσω μέρος. Το μοντέλο υποστηρίζει HDMI ARC. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης χρειάζεται μόνο ένα τυπικό καλώδιο για να συνδέσει το Soundbar στην HDTV.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button